Jump to content

Bitcoin Node hat taproot auf "active: false" und "locked_in"-status.


Recommended Posts

Hallo zusammen!

Auf meinem Raspberry läuft gerade der BitconCore (0.21.1). Alles ist soweit synchronisiert:

 "chain": "main",
  "blocks": 694649,
  "headers": 694649,
  "bestblockhash": "0000000000000000001266d0b7cce1db3ee0b9ad224078b267503a70c1830a6e",
  "difficulty": 14496442856349.12,
  "mediantime": 1628347340,
  "verificationprogress": 0.9999975526641892,
  "initialblockdownload": false,
  "chainwork": "00000000000000000000000000000000000000002036147ac57268025a6045b4",
  "size_on_disk": 406748199889,
  "pruned": false,
  "softforks": {
    "bip34": {
      "type": "buried",
      "active": true,
      "height": 227931
    },
    "bip66": {
      "type": "buried",
      "active": true,
      "height": 363725
    },
    "bip65": {
      "type": "buried",
      "active": true,
      "height": 388381
    },
    "csv": {
      "type": "buried",
      "active": true,
      "height": 419328
    },
    "segwit": {
      "type": "buried",
      "active": true,
      "height": 481824
    },
    "taproot": {
      "type": "bip9",
      "bip9": {
        "status": "locked_in",
        "start_time": 1619222400,
        "timeout": 1628640000,
        "since": 687456,
        "min_activation_height": 709632
      },
      "active": false
    }
  },
  "warnings": ""

Taproot scheint nicht aktiv zu sein, warum? Eigentlich müsste das doch laufen? Habe als Option in der Config "txindex=0" gesetzt, liegt das daran?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.